На Хмельниччині нацгвардієць упіймав грабіжника і утримував його до приїзду поліції

Чоловік випадково став свідком грабежу і миттєво відреагував на ситуацію

1824

На Хмельниччині, у Старокостянтинові, молодик пограбував пенсіонерку та мав намір утекти з награбованим. Напевно так би і сталося, якби в ту мить мимовільним свідком тієї історії не став Віктор Загура, який працює начальником чергової служби у військовій частині 3053 у Хмельницькому.

Чоловік на той час саме був у відпустці та приїхав із дружиною у Старокостянтинів навідати рідних. Пригода трапилася посеред міста. Літня жінка посковзнулася на пішохідному переході та упала. Повз неї в ту мить проходив молодий парубок. Однак замість того, щоб допомогти жінці підвестися, він вихопив із її рук сумку і кинувся навтьоки.
Очевидно молодик розраховував на те, що ніхто не стане його наздоганяти. Власне, напевно так би і стался, якби в ту мить не нагодився там військовобслужбовець із Хмельницького.

Він відразу рвонув за хлопцем навздогін. Грабіжник на його очах забіг у двері дного з будинків. Нацгвардієць швидко зметикував, що в тому будинку є ще один вихід, із чорного ходу. Він швидко обігнув будівлю і кинувся до запасного виходу. У ту мить із дверей з’явився грабжник, який майже був упевнений, що ніхто не розгадає його хитрого маневру.
Отут Віктору Загурі і стала в нагоді вся фізична підготовка, яка є обов’язковим елементом армійської служби. В результаті, він скрутив парубка у “баранячий ріг” і утримував його до приїзду поліцейських.

Грабіжником виявився 24-річний чоловік, який уже мав судимість за крадіжки. Поліцейські подякували колезі за допомогу, адже міг, як інші, не кинутися навздогін злочинцеві, але почуття обовя’зку виявилось сильнішим за байдужість.

" " " "