У Хмельницькому в громадський транспорт пускатимуть лише в масках : маска – помагає

Маски потрібні не лише хворим людям, але й здоровим також

3300

Від завтра, 24 березня, у Хмельницькому зможуть скористатися громадським транспортом лише  пасажири в масках. Без масок нікого в тролейбуси та інші транспортні засоби не пускатимуть, йдеться на сайті Хмельницької міської ради.

Маски, кажуть медики, потрібні не лише хворим, але й здоровим людям. Хоча ще недавно казали, що здоровим маски не допомагають, це не так. Звісно, стовідсоткової гарантії не може дати ніхто. Але є велика вірогідність, що маска, таки, затримає на собі певну кількість носіїв вірусу. Крім того, медики також радять носити окуляри та одноразові рукавички.

Водночас лікарі попереджають: рано чи пізно на коронавірус перехворіють майже всі жителі планети. Зараз найголовніше завдання –відтягнути період пікової захворюваності на довгий час, аби вчені встигли винайти і виробити достатню кількість вакцини від цієї недуги, а також щоби вистачило медичних потужностей і лікарів.

Читайте також: Управління СБУ просить громадян свідомо поставитись до обмежувальних заходів

Крім того, лікарі ще раз нагадують, що молоді і здорові люди, за невеликим винятком, переносять цю недугу порівняно легко, не потребуючи лікування в стаціонарі. Але для людей із хронічними захворюваннями та ослабленою імунною системою коронавірус вкрай небезпечний.

" " " "