У Хмельницькому “варварське” кронування дерев у парку Чекмана обійшлося місту в копійочку

За підрахунками фахівців з Держекоінспекції комунальники, котрі незодавно провели обрізання дерев у парку імені Чекмана, завдали місту збитків більш ніж на 182 тисячі гривні

1407

У Хмельницькому фахівці Державної екологічної інспекції України оцінили нещодавнє кронування дерев місцевими комунальниками у парку імені Чекмана, котре вже вспіли охрестити “варварським”. Про це на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” повідомила жителька Хмельницького Афіна Черкезова, котра звернулася з цього приводу до екологів.

За словами хмельничанки на її повідомлення відреагував та відповів начальник ДЕІ Андрій Мартинов. За його словами фахівці ДЕІ дійшли до висновку, що багато обрізаних дерев різних порід зазнали пошкоджень “до ступеня неприамнення росту”. За словами посадовця, “сума завданої шкоди становить 182 тисячі 328 гривень”. Матеріали перевірки спрямовано до Хмельницької обласної прокуратури для притягнення винних осіб до відповідальності.

Читайте також: У Хмельницькому містяни обурилися “варварською” обрізкою дерев

Окрім цього непрофесійність дій комунальників при зазначеному кронуванні дерев була підтверджена сьогодні в ході засідання Координаційної ради зі сприяння формуванню регіональної екологічної мережі, розвитку заповідної справи та збереження біорізноманіття.

 

" " " "