У Хмельницькому відбувся ‘’Фестиваль швидкості’’ який зібрав тисячі відвідувачів

648

Понад сотня автівок, десятки мотоциклів та тисячі відвідувачів. У суботу на околиці Хмельницького відбулася видовищна подія – змагання з драг-рейсингу автомобілів та мотоциклів. На цей фестиваль до Хмельницького аеропорту  з’їхалися не лише з усієї області, а й з різних міст України.

Запах смаленої гуми, висока швидкість та купа адреналіну. Саме так цими вихідними відбувся ‘’Фестиваль швидкості’’ у Хмельницькому. Юному Ігорю такий досвід катання в спортивний автівці запам’ятається надовго. Каже, те що побачив та відчув, сидячи у дрифт-таксі – перевищило усі очікування.

Фестиваль об’єднав як авто, так і мото пілотів і не лише з Хмельницького. Кермувальник Рінат з великою підтримкою байкерів завітав на захід з Кам’янця-Подільського. На своєму двохколісному він в класі мотоциклів об’ємом 1,3 кубічних сантиметрів претендував на перше місце.

А учасник драг-рейсінг заїздів Роман каже, в таких перегонах на прискорення бере участь вперше. Хоча автоспортом займається вже кілька років.

Ще один новачок – Олександр – розповідає, свій спортивний автомобіль до таких змагань готував завчасно. Адже переконаний, що лише повне відчуття свого металевого коня пілотом є запорукою успіху в цьому спорті.

Загалом на фестивалі окрім заїздів та дрифт-таксі діяла виставка сучасних і ретро автомобілів. А ті пілоти, які попередньо не зареєструвалися на участь, мали змогу випробувати свої автівки у ‘’вільних заїздах’’. Для усіх відвідувачів працювали польові ресторани, діджеї, мотошкола, а для найменших – дитячий майданчик з аніматорами. Як розповідає співорганізатор Ігор, головна мета заходу – об’єднати людей, які люблять швидкість та драйв. Пригадує, що спочатку такі зібрання складалися з кількох автомобілів. Вже зараз це цілий фестиваль, на який завітало близько 5 тисяч відвідувачів.

Додає, ще одна мета – зробити вулиці Хмельницького більш безпечними. Адже тепер молодь, яка хоче ‘’прокататися з вітерцем’’, має на це місце.

" " " "