Красилів відсвяткував 575 день народження!

1526

Вихідними жителі Красилова відзначили 575 річницю з дня першої писемної згадки. Урочисті події розпочалися у суботу велозаїздом вулицями міста,  продовжилися волейбольним турніром, а завершивлися футбольним матчем між ветеранами красилівського “Случа” та київського “Динамо”. У неділю зранку ярмаркували та провели молитовний сніданок між різними конфесіями міста.

Місту краси і сили – 575 років з дня першої писемної згадки. Патріотично піднесено привітали Красилів з днем народження його жителі. У вишиванках, із синьо-жовтим стягом, вони пройшлися вулицями рідного міста.

Парад вишиванок – вільних, нездоланних, патріотичних людей. Попереду у колоні ті, хто боронять рідну землю, лікують,  навчають, роблять місто охайним, створюють робочі місця.

Красилів – місто щасливих людей. Таким хочуть бачити його жителі. Місто, у яке хочеться повертатися знову і знову.

Місто з охайними зупинками, безпечними дорогами. Місто, де хочеться жити і народжувати дітей.

У центрі міста громада Красилова хвилиною мовчання вшановує память тих, хто віддав своє життя за Україну. Квіти лягають до памятника Небесній сотні та дошки памяті Героїв АТО, земляків, які загинули на Сході.

Під час святкування дня міста звання “Почесний громадянина Красилова” удостоївся 71 -річний Микола Оніщук. Він – абсолютний чемпіон України, віце-чемпіон Європи та світу зі спортивної ходьби серед ветеранів.

На головній сцені урочистостей дякують усім жителям міста, хто докладає посильних зусиль, щоб Красилів був ще кращим. Подяки міського голови та відзнаки „За плідну співпрацю” отримали підприємці Красилова. Бажають здоров’я найстаршій жительці – 98-річній Марії Проданюк, відзначають багатодітну красилівську родину Олени Циган, подружжя Вікторії та Юрія Шиті. Подарунки отримали переможці конкурсу до Дня міста на кращий благоустрій.

Розбудовується не лише Красилів. Півтора роки тому до нього приєдналися сусідні села, утворивши  Красилівську міську обєднану територіальну громаду.

Святкування продовжилося частуванням смаколиками від місцевих виробників та концертом за участю творчих колективів громади, а також гостей,- ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» та гурту «Мотор’ролла», гурту «Мотанка» із м. Луцька. Підсумувало насичений день святкування дня міста Красилів вогняне шоу.

 

 

" " " "