У Хмельницькому відкрили ще один лікувальний заклад.

566

 У Хмельницькому відкрили ще один лікувальний заклад. Сімейна амбулаторія запрацювала  в приміщенні колишньої дитячої стоматології. Таким чином, говорять  в управління охорони здоров’я, надання медичної допомоги містянам стане значно доступнішим.

 Пані Сабіна живе буквально за кілька метрів від новоствореної амбулаторії. Раніше, каже жінка, найближчим медичним закладом була перша поліклініка. Саме там і обслуговували усю родину. Аби пройти огляд у лікаря, доводилось вистояти у довжелезних чергах. У новій амбулаторій їх не має, та й умови значно кращі.

  Колись у цьому приміщенні була  дитяча стоматологія. Після її переїзду, сюди вирішили перемістити амбулаторію № 12. Яка до слова, довгий час тіснилась на базі тієї ж  першої поліклініки. Таким чином, додає начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач, надання медичної допомоги для наслення стане  доступнішим.

 На ремонт та оснащення медичного закладу витратити близько 400 тисяч гривень. Половина коштів з місцевого бюджету – на них закупили  обладнання. Ремонт приміщення робили за гроші  Національної  служби здоров’я.

 Медичну допомогу в амбулаторії надаватимуть 4 лікаря загальної практики  та 2 педіатри. Планують тут створити і власну лабораторію. Загалом у місті функціонують 23 амбулаторії. До кінця року планують відкрити ще дві .

" " " "