У Хмельницькому віншували найкращих випускників 2020 року : подробиці

Окрім золотих та срібних медалей, окремі учні, які набрали найвищі бали ЗНО, отримали грошові сертифікати

1563

Сьогодні в обласному центрі нагородили випускників шкіл за особливі досягнення у навчанні. Урочиста церемонія відбулася на Хмельницькому стадіоні “Поділля”. Про це інформує сайт Хмельницької міськради.

Загалом у церемонії нагородження взяли участь 179 випускників з усіх шкіл міста. Серед медалістів 138 учнів були нагородженні золотими та 41 – срібними медалями і відзнаками  за особливі досягнення у навчанні. Загалом же у цьому році Хмельницький випустив майже 1600   одинадцятикласників.

Декільком випускникам вручили грошові сертифікати. Ними стали юні хмельничани, які набрали найвищі бали за результатами ЗНО. Так, трьом випускникам Хмельницького колегіуму імені В. Козубняка вручили сертифікати на суму по 10 тисяч гривень кожному. Антон Дядюк був нагороджений за 200 балів, на які він склав тест із фізики, Дар’я Нестеришина – з історії України та Ольга Кухар – з англійської мови. Крім того учень Хмельницької гімназії № 1 імені В. Красицького Юрій Ярош отримав по 200 балів з математики та фізики. За це хмельницький голова Олександр Симчишин нагородив юнака сертифікатом на 20 тисяч гривень.

“Це вперше ми надаємо таку матеріальну підтримку, але однозначно вона буде зберігатися і надалі. Це своєрідна матеріальна мотивація для тих, хто навчається. Це демонстрація того, що знаннями можна заробляти і в досить молодому віці”, – зазначив Олександр Симчишин.

Читайте також: ЗНО-2020: випускник звичайної сільської школи випередив усіх ліцеїстів та гімназистів

Також мер міста акцентував увагу на тому, що у цьому році Хмельницький виховав 179 медалістів, що на 26 більше, ніж у минулому. Симчишин підкреслив, що така тенденція є дуже доброю, враховуючи той факт, що основним і найціннішим ресурсом у світі є не нафта чи газ, а знання.

“Закликаю вас залишатися та повертатися в Хмельницький, якщо обрали вуз в іншому місті. Разом ми збудуємо успішне місто та успішну країну”, – наголосив міський голова.

" " " "