У Хмельницькому влада не забороняє підприємцям працювати у вихідні, – Симчишин

Міська влада не може скасувати постанову Кабміну

2224

Мер Хмельницького Олександр Симчишин дав свої роз’яснення щодо карантину вихідного дня, запровадженого в Україні.  Відео з його коментарем опублікував Telegram-канал Хмельницький LIVE.

Ще до запровадження карантину вихідного дня він звернувся з листами до Мінохорони здоров’я та до Шмигаля особисто. В листі мер від імені міської влади виклав позицію щодо припинення роботи громадських закладів на вихідні. Хмельницька мерія вважає, що запровадження такого карантину абсолютно зайве, і на епідситуацію воно ніяк не вплине. А тим часом, бізнесу, який і так на ладан дихає, може завдати нищівного удару.

“Для Хмельницького це надзвичайно болючий удар по місцевому бізнесу. Особливо це стосується місцевих ринків, які і так мають у понеділок і четвер вихідні. Зараз ми від керівників ринків, від простих підприємців отримали думку, що якщо зараз закрити ринки, то потім можна не відкриватись”, – каже мер.

Втім, у постанові немає жодного слова щодо ринків, отже можна вважати, що їхня робота дозволена.

Що ж стосується роботи розважальних закладів та закладів громадського харчування, то тут постановою чітко обумовлено, що вони у вихідні дні працювати не мають права. Контроль за дотриманням цього розпорядження мають здійснювати правоохоронні органи. Міська влада, у свою чергу, не схвалює цієї заборони, але й скасувати її не має права.

Читайте також: В Кабміні пообіцяли компенсацію українцям за карантин вихідного дня

Єдине, що міська влада може обіцяти підприємцям – своє невтручання в їхню роботу. А от заборонити поліцейським виконувати свої функції мерія, на жаль, не може. Хоча вважає запровадження карантину вихідного дня абсурдним і хибним рішенням.

“На думку вірусологів, з якими ми спілкуємось, вони говорять, що карантин вихідного дня нічого не дасть. Туреччина намагалась йти цим шляхом і буквально за два тижні скасувала, тому що побачила, що в  п’ятницю робиться катастрофа в цих закладах. Скупчення людей набагато більше, бо всім треба встигнути щось купити перед вихідними”, – зауважив Симчишин.

" " " "