У Хмельницькому влада заговорила про тривалий карантин: що радять підприємцям

За прогнозами, 3 квітня карантин не скінчиться

20764

У Хмельницькому міська влада почала готувати підприємців до того, що карантин, ймовірно, триватиме довше, ніж до 3 квітня. До речі, у МОЗ також кажуть, що якраз на ту пору спостерігатиметься спалах захворюваності.  Отже й карантин очевидно продовжать.

“У кращому випадку це буде близько 2 місяців, а з певним послабленням можливо до півроку-року. Можемо обурюватись, але це реальність з якою потрібно погодитись”, – пише у своєму Facebook заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук.

Він також зазначає, що зараз у світі всюди відбувається зміна координат. Люди призвичаюються до нових умов життя, в яких їм доведеться існувати щонайменше із півроку. Зникають одні робочі місця, а натомість з’являються інші. Там, де це можливо, підприємства переходять на роботу онлайн. Якщо, звісно, це не потребує обовязкової фізичної присутності людини безпосередньо на виробництві.

Отже Гончарук пропонує бізнесменам обласного центру починати переорієнтовувати свої методи виробництва  і продажу продукції вже тепер. Далі цитуєм віце-мера:

“Не втрачайте час даремно. Пристосовуйтесь до нових реалій:
– переходьте з офлайну в онлайн (створюючи інтернет-магазини, надаючи можливі послуги онлайн);
– організовуйте адресну доставку товару;
– намагайтесь кооперуватись з іншими (наприклад, заклади ресторанного господарства з сервісами доставки);
– модифікуйте оплату праці (в межах законодавства);
– переводьте частину послуг на фріланс та працівників у віддалений доступ,
– шукайте нові цільові ніші,
– використовуйте велосипеди для доїзду на робочі місця (враховуючи обмеження в роботі громадського транспорту),
– будьте креативними та інноваційними;
– пристосовуйтесь до змін попиту (виробництво засобів гігієни);
– за умови вибору надавайте перевагу хмельницькому виробнику;
– підтримуйте один одного у складних ситуаціях.

Не опускайте голови. Від усіх нас залежить яким буде Хмельницький завтра.”

Годі навіть думати, що таке звернення заступника могло зявитись без благословення самого мера. І очевидно представники влади знають, про що говорять. Бо попервах, коли в Україні лише було оголошено карантин, у риториці місцевої влади вчувавсчя скепсис. Тепер його вже немає. Тобто, все виявилось набагато серйозніше, ніж невеличка пригода людства через якусь інфекцію. І всім нам треба пристосуватися жити в інших реаліях, навчитися бути інтровертами, навіть якщо це для когось протиприродно.

Читайте також: Вчителі Хмельниччини одержать зарплату незалежно від карантину

Щоправда, хмельничани у коментарях по-різному відгукнулись на такі міркування влади. Деякі погоджуються, розуміючи, що іншого виходу немає. Інші налаштовані скептично, а подекуди навіть агресивно.

“Гарний привід – знести ринки. Але що робити багатьом старшим людям. Онлайн поставки і тд. Це – нереально”, “Світ весь час змінюється. Людей потрібно підтримати як робляь це в цивилізованих країнах”, “Давно на фрілансі і працюю з дому. Тому не питання, звідки працювати. Питання, хто зараз зможе за це платити”, “Будь ласка зверніть увагу на ціни продуктів.На мою думку при такій ситуації ціни не повинні піднімати ,тим паче на продукти,тай на все решта”, “Всі одразу тільки за торгівлю. А хто і як буде виробляти продукцію, будувати? Де будуть заробляти ті хто має купувати онлайн”, “Як нам вижити пане Володимеру ??????Тим хто жив від зарплати до зарплати Ми вже рахуємо копійки після сплати комуналки Ще на надільку на хліб вищатить а дальше що ?????Як нам виживати???Що порадити …..”,  “Це прорив!!! Шнобелівську премію в галузі економіки йому!🤧”, “Когда люди выйдут на улицу.. им пох..й будет на карантин”, – пишуть у коментарях хмельничани.

" " " "