У Хмельницькому власник магазину побутової техніки прогнав перевіряльників

Перевірка була санкціонованою та повністю відповідала законодавству

4850

В обласному центрі працівники Держпродспоживслужби здійснили ряд санкціонованих перевірок у деяких магазинах з побутовою технікою. Власник одного з таких порушив закон і почав перешкоджати перевірці, а потім і взагалі – прогнав перевіряльників геть. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Працівники діяли повністю у відповідності із чинним законодавством, оскільки перевірки були плановими та здійснювалися на замовлення відділу ринкового та метрологічного нагляду. Зокрема держслужбовці мали перевірити стан енергоспоживчої продукції магазинів: холодильники, пральні машини, телевізори, кондиціонери тощо. Подібні заходи є обов’язковими, оскільки така продукція може бути потенційно небезпечною.

Перед початком перевірки службовці пред’явили свої документи та відповідне направлення, однак суб’єкт господарювання почав їм перешкоджати. Таким чином він порушив вимоги Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд.

Читайте також: 7-річний шепетівчанин не побоявся злодія і намагався його зупинити

Чоловіка вже попередили про те, що він буде змушений відповідати перед судом у відповідності до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» суб’єкт господарювання попереджений (ст. 44 зазначеного Закону та ст. 18837 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

" " " "