У Хмельницькому вночі горіло сміттєзвалище: хто підпалив – невідомо

Для того, щоб локалізувати і погасити пожежу, знадобилось немало людських і матеріальних ресурсів

2174

Учора, 23 квітня, пізно ввечері на номер служби порятунку “101” надійшов сигнал про пожежу на звалищі твердих побутових відходів у Хмельницькому.

Туди відразу помчало декілька пожежних  машин. На момент приїзду рятувальників вогонь уже встиг розповзтися на площу у 500 квадратних метрів. Вогнеборці відразу приступили до гасіння. Одна за одною, на звалище примчали сім пожежних машин. Треба було будь-що не допустити розповзання вогню та масштабного горіння.  Адже площа цього полігону ТПВ становить близько 7 гектарів, і якби полум’я охопило все звалище. Це була би масштабна екологічна катастрофа.

Пожежники гасили вогонь із лафетних стволі і подекуди з допомогою ручних стволів. Спочатку усіма силами намагались локалізувати пожежу. Процес ускладнювався тим, що надворі було вітряно, а також тим, що у сміття є свою особливості горіння, зокрема, глибина займання і велика пожежна навантага.

І все ж, майже за годину вогнеборцям, таки, вдалося локалізувати пожежу. А вже до половини першої ночі загоряння повністю погасили.

Щоби здолати стихію довелося залучати 53 рятувальників на семи автомобілях та опергрупу ДСНС.  Крім того, для підвезення води була задіяна техніка ХКП “Спецкомунтранс”.

Причини займання встановлюються.

" " " "