У Хмельницькому вшанували видатного хірурга та онколога В’ячеслава Шаренка.

6578

У Хмельницькому вшанували видатного хірурга та онколога В’ячеслава Шаренка. Він був першим головним лікарем  онкологічного диспансеру. Барельєф встановили на фасаді закладу. Таким чином колектив вирішив зберегти пам’ять про свого наставника.

Увічнити пам’ять. У Хмельницькому обласному онкологічному диспансері встановили барельєф В’ячеславу Шаренку. Його називають засновником онкологічної служби на Поділлі. Саме за його ініціативи було спроектовано та побудовано медичний заклад, який у далекому 1983 році став одним із перших в Україні, де запровадили лікування злоякісних новоутворень.

Як розпочиналось будівництво , добре знає ще один видатний хірург, Микола Табола.  В онкологічному диспансері  він   оперує донині.  Разом з В’ячеславом Васильовичем  пліч-о-пліч пропрацювали понад 20 років.  Розповідає, тоді онкологічна служба розміщувалась лише  в кількох кабінетах.  Відтак надати допомогу усім, хто її потребував,  було просто не можливо.

Микола Михайлович додає, тоді мало хто вірив в амбітні плани В’ячеслава Шаренка. Проте завдяки його наполегливості, їх вдалось втілити в життя і побудувати новий корпус.

Згодом збільшили до 355 ліжок. Їх вдалось зберегти й до сьогодні. Зберегли тут й методики лікування, започатковані знаним онкологом. Сама ж ідея встановлення барельєфу  належить колективу. Таким чином медики вирішили увіковічнити пам’ять про свого наставника.

 

 

 

 

" " " "