У Хмельницькому за фактом загибелі підлітка відкрили справу за статтею “умисне вбиство”

Підліток загинув під час розваг на території закинутого гаражного масиву

2231

Учора, близько 14-ї години до поліції зателефонували, що в Хмельницькому у недобудованому гаражному масиві на Проспекті Миру знайдено тіло загиблого хлопчика.

“Голівуд” – саме така назва закинутого гаражного масиву побутує серед навколишніх жителів. Вони своїх дітей давно  в цей “Голівуд” не пускають, бо стіни та перекриття гаражів періодично обрушуються. Очевидно, кажуть місцеві жителі, сюди прибігли гратися діти з однієї із ближніх багатоповерхівок, повідомлє телеграм-канал XM-inside.

 

Так от саме там, у “Голівуді” під завалом бетонної плити було виявлено вчора тіло 11-річного підлітка. Кажуть, його помітив чоловік, який прийшов вигулювати сюди свого собаку. Він і зателефонував до поліції. Поліцейські, що прибули на виклик, встановили факт загибелі хлопчика, однак витягнути його з-під завалу не могли – довелось викликати рятувальників. Лише їм вдалося дістати тіло підлітка.

Про загиблого відомо, що його звали Кирилом, і він був учнем 25-ї міської школи.

Згодом стало відомо про ще одного хлопчика, теж 11 років, і теж на імя Кирило, який також був на тому злощасному закинутому масиві. Цей Кирило навчається в паралельному класі із загиблим, і він також постраждав від обвалу плити. На щастя, його травми не фатальні. Підліток пройшов огляд у нейрохірурга в обласній лікарні і його відправили на амбулаторне лікування додому.

Дивує інший факт: ніхто з дітей, які гралися разом і загиблим хлопцем, не сповістив у поліцію чи, бодай, дорослим про те, що під гаражною плитою зостався їхній товариш. Принаймні, з інформації зрозуміло, що поліцейським стало про це відомо від випадкового чоловіка. Якщо не правоохоронці, то принаймні суспільство має дати цьому якусь оцінку.

Читайте також: Вбивство дворічної давності у Хмельницькому: обвинувачена каже, що справа сфабрикована слідством

Тим часом, поліція, за словами речниці поліції міста Хмельницького Інні Глеги, відкрила за цим фактом кримінальне провадження за статтею 115 (умисне вбивство) ККУ. Очевидно, в ході розслідування справу можуть перекваліфікувати на іншу статтю.

" " " "