У Хмельницькому запрацював велопатруль

903

Нова форма та нові ровери. З 11-го травня на вулицях Хмельницького з’явилися три велопатрулі. Один працює на стометрівці та залізничному вокзалі. Інший патрулює парк Чекмана, набережну та міський пляж. Третій слідкує за порядком на Проспекті Миру, Зарічанській та доїжджає до ставка на Озерній. Які повноваження мають велокопи та які порушення фіксують?

Нова форма, нове оснащення та нові ровери. З 11-го травня на вулицях Хмельницького запрацювали велопатрулі. Минулого року екіпажів було два. Цьогоріч додали ще один.

Третій запустили тільки сьогодні, 19-го травня. Він патрулює Проспект Миру, Зарічанську, дендропарк та доїжджає до ставка на Озерній.

На відміну від автоекіпажів, велопатрульні не виїздять на домашнє насилля. Натомість, можуть швидше відреагувати на порушення у відпочинкових зонах. Ось, до прикладу, тільки за тиждень роботи, копи склали майже 70 адмінматеріалів.

А ще значну увагу патрульні приділяють велодоріжкам. Копи вкотре наголошують – вони призначені тільки для велосипедистів.

Сума, звісно, не захмарна, втім, сподіваються копи, не кілька гривень штрафу, а повага одне до одного змусять пішоходів та велосипедистів не порушувати. А ось вчитися цьому потрібно змалку. Тому, окрім каральної функції, велопатруль має і превентивну.

Для юних велосипедистів у патрульних завжди є інформаційні буклети. Для усіх велолюбителів – світлоповертачі.

Світлоповертачі – не вимога. За їх відсутність не карають, втім це – елемент безпеки. А тому й, запевняють копи, обладнати двоколісного катафотами не завадить.

Світлоповертальні елементи отримує сім’я пана Дениса. Сьогодні він пішки, втім, каже, кожен з сім’ї має ровера.

За дітьми, наголошують велопатрульні, потрібно пильно дивитися, особливо, якщо малеча катається на двоколісних. Бути уважними і обережними потрібно і дорослим. Велосипед, звісно, не авто, втім також транспортний засіб і також приховує небезпеку.

" " " "