У Хмельницькому зможуть перевіряти на коронавірус більше людей

В обласному центрі стало більше бригад медиків, котрі займаються забором біоматеріалу для проведення тестування на наявність коронавірусу в організмі

1589

Відтепер в обласному центрі Хмельниччині тестуватимуть на коронавірус більше людей. Про це повідомила прес-служба Хмельницької міськради.

Такий висновок можна зробити опираючись на те, що на базі КП “Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр” запрацювало ще дві нових бригади медиків, котрі займаються забором у громадян біоматеріалу для проведення тестування на COVID019.

«Створення додаткових бригад дозволить проводити забір у більшої кількості пацієнтів і також зменшити навантаження на медичних працівників», – зазначила медичний директор КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» Альона Мединська.

Раніше на базі цього комунального підприємства діяло чотири мобільних бригади, а тепер їх буде вже шість. При цьому слід зазначити, що нормою для однієї бригади було 150 досліджуваних зразків на місяць, тож таким чином можна сказати, що відтепер протягом місяця медики будуть досліджувати приблизно на 300 зразків більше.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: за добу стало на 37 інфікованих більше

Це дасть змогу охопити більшу кількість пацієнтів та бодай трішки “розвантажити”  медичних працівників.

" " " "