У Хмельницькому знову посилюють карантинні обмеження

У зв'язку зі стрімким збільшенням захворюваності на COVID-19 у Хмельницькому знову посилюють карантин

1751

Зважаючи на стрімке збільшення добового приросту інфікованих коронавірусом громадян у Хмельницькому знову вводять більш жорсткі карантинні обмеження. Про це повідомив заступник мера Хмельницького Роман Примуш.

Додаткові обмеження почнуть діяти з понеділка, 22 березня. Серед них:

  • Заборона на проведення всіх масових заходів, у тому числі культурних та спортивних;
  • Заборона на проведення позашкільної роботи гуртків;
  • вчителі та педагоги переводяться на дистанційну форму роботи;
  • рекомендовано вищим навчальним закладам перейти на дистанційну форму навчання.

При цьому слід зазначити що посилення карантину поки що не розповсюджується на діяльність громадського транспорту, заклади торгівельної сфери та ресторанного бізнесу тощо. Такі обєкти місцевого самоврядування продавжать свою діяльність в рамках тих правил, котрі діють зараз. Одна, у випадку загострення ситуації з розповсюдженням COVID-19 місцева влада Хмельницького не виключає введення додаткових обмежень, котрі розповсюдяться і на вищезазначені заклади.

Читайте також: В Хмельницький міській лікарні збільшено кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19

“Станом на вечір 18 березня ми ухвали лайт-режим обмежувальних заходів. Хочемо, враховуючи наближеність канікул у школах, зменшити мобільність хмельничан”, – пояснив Примуш.

Крім цього, посадовець зауважив, що наразі завантаженість “ковідних” лікарень Хмельницького становить 80%. На 17 березня у Хмельницькому був зафіксований антирекорд виявлених хворих за весь час епідемії  COVID-19 – 272 людини.

 

" " " "