У Хмельницькому з’явиться алея молодих дерев екзотичної породи

Замість старих лип та горіхів посадять популярні в Європі платани

894

У Хмельницькому на вулиці Староміській планують посадити молоді дерева. Про це розповів заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок.

За словами посадовця, старі та хворі липи та горіхи планується повністю прибрати та посадити на їхньому місці молоді платани, котрі цінуються в Європі та ряді інших країн світу за свої декоративні якості.

Загалом планується посадити сорок таких дерев, на що передбачається виділення 200 тисяч гривень з бюджету міста.

«На Староміській третина дерев – уже пеньки, ще третина – хворі або з омелою, і тільки навпроти школи з десяток дерев гарні та здорові. Тому старі насадження хочемо видалити і одразу посадити нові», – зауважив Новачок.

Наразі, принаймні у Хмельницькому, цей вид дерев зустрічається хіба що на подвір’ях приватних будинків заможних громадян. У парках та вздовж доріг вони відсутні.

Платани, котрі посадять на Староміській, вже будуть ростом 3 – 4 метри з досить розвинутою кореневою системою та кроною. Це підвищить ймовірність того, що кожне висаджене дерево приживеться.

Читайте також: Хмельницький – одне з найкращих міст для проживання і розвитку молоді

“Дорослі” платани можуть рости до 300 років, сягати висоти до 50 метрів, дають гарну тінь, добре пристосовані до наших кліматичних умов, витривалі до шкідників.

" " " "