У хмельницьких чотирилапих з’явиться свій майданчик

У Хмельницькому розпочали будівництво першого майданчика для вигулу собак

759

В обласному центрі почали будувати перший в місті майданчик спеціально для вигулу собак. Про це повідомила начальниця відділу благоустрою міста Тетяна Циб.

Так, за словами посадовиці, майданчик обійдеться міському бюджету у 310 тисяч гривень.

Варто зазначити, що для багатьох містян, які тримають вдома собак, ця новина стала досить приємною. І не тільки для них. Адже часто трапляється так, що люди приходять зі своїми домашніми улюбленцями в такі місця, де їх вигул був би не бажаним. Наприклад, на дитячі майданчики.

Неля, власниця добермана з кличкою Вагнер, котра проживає у Південно-Західному районі міста, запевняє, що якби подібний майданчик побудували у неї на районі, то вона б дуже зраділа.

“Це було б дуже чудово. Ми б не заважали ні дітям, ні людям, і нам би ніхто не заважав”, – пояснює Неля.

Але, нажаль для Нелі, у її районі поки що таке будівництво не передбачається. Перший, спеціалізований для вигулу та вишколу чотирилапих, майданчик буде зведено неподалік від водойми у мікрорайоні Озерна.

“Територія майданчику має бути огороджена парканом та поділена на 3 секції: дві для вигулу тварин і одна для дресирування. Роботи вже розпочалися, маємо всі перепади висот. Сьогодні-завтра мають приступати до встановлення паркану”, – говорить Тетяна Циб.

При цьому Циб додає, що раніше такими майданчиками ніхто не займався і навіть не звертали на це увагу, однак, згідно усіх відповідних норм, подібні майданчики повинні бути у кожній відпочинковій зоні та в кожному мікрорайоні міста.

“Це вже давно назріла така потреба, люди говорять, що не має можливості вигуляти собаку, щоб не отримати негативного відгуку у свою сторону”, – каже Тетяна Циб.

Тим часом голова обласного клубу вівчарок висловив свою експертну думку стосовно того, яким приблизно має бути новий майданчик.

За його словами обов’язково має бути достатньо велика зона для самого вигулу, щоб там могли без проблем розміститися різні породи собак. Окрім цього потрібно облаштувати дещо меншу зону для вишколу собак. Тобто зі смугою перешкод, бар’єрами, гірками, щоб люди могли позайматися вихованням свого домашнього улюбленця.

За словами місцевого приватного підприємця Олександра Зугди, який займається облаштуванням майбутнього майданчику, розповів, що наразі займається завезенням на місце усіх необхідних будівельних матеріалів.

“На цей рік маємо поставити огорожу, зробити алейку, доріжку до майданчика. На другий рік буде облаштування, посів трави та облаштування самих тренажерів. Мені не подобається, що люди водять без намордників собак і гуляють де попало. Другий раз гуляєш з дитиною, іде собака без намордника, і це трошки бентежить”, – говорить чоловік.

Читайте також: Озвучені зарплати медиків у Хмельницькій інфекційній лікарні: туди вже просяться на роботу

Вартуватиме проект 310 тисяч гривень. За словами підприємця, йому мають їх заплатити після завершення будівництва. Закінчити облаштування майданчика планують в травні 2021 року.

 

" " " "