На Хмельниччині прокуратура завадила незаконному використанню берега річки Смотрич

Суд визнав недійсним орендний договір відносно однієї з прибережних ділянок землі

1246

На Хмельниччині суд задовільнив позов місцевої прокуратури про визнання недійсним орендного договору відносно однієї з прибережних земельних ділянок річки Смотрич. Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Причиною для вимагання з боку прокуратури скасування орендного договору стали виявлені порушення, які мали місце під час передачі земельної ділянки в користування.

«Встановлено, що за рішенням Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області укладено договір оренди та приватному підприємству надано 13 гектарів землі сільськогосподарського призначення на території Думанської сільради Кам’янець-Подільського району», – зазначили в обласній прокуратурі.

В ході заключення орендного договору сторони не вразували, що зазначена земельна ділянка перебуває в межах прибережної захисної смуги річки Смотрич, а отже належить водному фонду і не може передаватися в користування для вказаних у договорі цілей.

Читайте також: Маємо активізуватися, щоб не допустити схем, які б дозволили іноземцям скуповувати землю – Сергій Лабазюк

Так, суд визнав правомірними вимоги прокуратури та припинив експлуатацію земельної ділянки, вартість якої сягає 2,5 мільйонів гривень.

" " " "