У Іванківцях відкрили новий храм.

1949

Запах ладану і Боже слово. 18 липня у селі Іванківці Хмельницького району сталася визначна подія. Тут відкрили новий храм за старим зразком.  Він виконаний у візантійському стилі. Таким чином хотіли відтворити традиції християнства.  В Україні він такий один. Храм має назву святого Афанасія Афонського і там зберігаються його мощі. В народі їх вважають цілющими. Тому до служби завжди приїжджають гості з різним міст Хмельницької області.

Один рік на будівництво храму пішло у селі Іванківці Хмельницького району. Його унікальність – у витриманому візантійському стилі. Головна особливість стилю – розташування купола посеред будівлі. Для кращого освітлення приміщення там облаштовували вікна. На його освячення приїхало чимало представників духовенства.

Храм повністю побудований з каменю. В середині також немає звичної для українського ока розкоші. Все доволі витримано і не відволікає від служіння. Храм носить почесне ім’я Афанасія Афонського. Він був візантійським монахом – першим, хто заснував монастир на Святій горі Афон і загинув під час його будівництва.

Та будівництво ще не завершено. В майбутньому планують  вдосконалення, але згідно стародавніх традиції.

До церкви на службу приходять мешканці села і гості з міста Хмельницького.  У народі храм Афанасія Афонського відомий своїми цілющими мощами. Там вони знаходяться вже шість років.

На відкритті церкви також були присутні помічники народного депутата України Сергія Лабазюка. Вони від імені нардепа подарували цінну ікону Святого Михайла.

 

" " " "