Фотофіксація техогляду автомобілів стала обов’язковою

1486

Технічний контроль обов’язковий… Більше як місяць в Україні діє фотофіксація обов’язкового технічного контролю транспортних засобів. Вже зафіксували 225 порушень. 14 суб’єктів, що мали право проводити такий контроль, його позбулися – їм заблокували доступ до національних баз даних, адже вони несуть відповідальність за виявлені порушення. Нагадаю обов’язковий технічний огляд поширюється не на усі автомобілі. Від 2011-го його не треба проходити легковикам, які не використовують з комерційною метою.

Під прицілом фотокамер… Від кінця травня цього року технічний огляд автомобілів-таксі, вантажівок, автобусів й транс засобів для перевезення небезпечних вантажів проводять під об’єктивом фотокамер.

Легковики, котрі використовують, як таксі, мають проходити техогляд один раз на рік. Послугу з проходження обов’язкового технічного контролю можна у чотирнадцятьох спеціалізованих установах на Хмельниччині.

Найтиповіші із порушень, до речі, відсутність дати й часу фотофіксації, монтаж відзнятих матеріалів та порушення термінів періодичності проходження контролю.

В такому випадку власникові авто доведеться проходити техогляд повторно. А це не дешево, наприклад ціна фургону – три з половиною сотні гривень.

 

 

 

" " " "