У Кабміні готують новий локдаун: дати вже названі

В уряді сказали, коли і на скільки буде введено черговий повний локдаун

2687

У Кабінеті міністрів України вже визначилися, коли в Україні знову буде введено повний локдаун для боротьби з коронавірусом та сезонних різновидів грипу чи інших ГРВІ. Про це, в інтерв’ю виданню “Українська правда”, розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так в уряді повідомили, що повний локдаун буде введено в період з 8 по 24 січня. За словами голови Кабміну, заходи, котрі будуть при цьому вжиті, нагадуватимуть ті, що були під час так званого карантину вихідного дня. При цьому ряд аспектів буде дещо жорсткіший, однак повна картина відрізнятиметься не сильно.

Експерти з уряду запевняють, що будуть враховані знання та досвід, що були отримані під час попередніх локдаунів та карантинів.

“Ми врахуємо особливості такого зимового, канікулярного періоду, і також десь попробуємо сумістити ті можливості, які дають зимові канікули, з тою необхідністю, яка є при запровадженні такого розриву епідеміологічного ланцюжка”, — сказав Шмигаль.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині, після нетривалого відпочинку, знову пішов в атаку

Голова уряду переконаний, що для помітного позитивного результату жорсткі карантинні обмеження повинні тривати приблизно від 15 до 21 дня та виконуватися усіма громадянами. Тільки тоді буде розірвано ланцюжок поширення інфекції.

" " " "