У Києві відбувся третій Київ Смарт Сіті Форум – присвячений популяризації smart city-технологій .

936

Електронна черга до лікаря або в дитсадок, електронний квиток на транспорт, електронні закупівлі, електронний бюджет. Ні, це не майбутнє, це вже працює сьогодні. У Києві відбувся третій Київ Смарт Сіті Форум – присвячений популяризації smart city-технологій та впровадженню інноваційних рішень у містах.

Київ Смарт Сіті Форум – одна з головних подій Східної Європи, присвячена популяризації smart city-технологій.

Київ  — перше місто в Україні, яке системно впроваджує «розумні» технології в управлінні містом та активно розбудовує цифрову інфраструктуру.

Зокрема учасникам та гостям форуму презентували низку технологічних новинок, що очікують на столицю і киян. Ось, наприклад, оновлена картка Киянина. Тепер її можна використовувати не лише для пільгового проїзду, а і зв‘язати зі смартфоном чи навіть годинником і розраховуватися за допомогою гаджетів, залишивши карту вдома.

А ось і новомодний валідатор – електронний компостер, якими вже оснастили рухомий склад київського громадського транспорту. Саме завдяки йому, маючи електронний квиток або картку киянина, тепер не треба буде шукати кондуктора, або турбувати водія, аби оплатити проїзд.

Форум, – це чудова нагода, аби учасники процесу: міська влада, бізнес і суспільство звірили годинники і визначили наступні кроки досягнення спільної мети, аби зробити місто комфортнішим і зручнішим для всіх, – говорять учасники заходу.

А столична влада, в свою чергу, готова ділитися своїми досягненнями з іншими містами країни. І щодо впровадження Відкритого бюджету, і досвідом створення системи електронної черги до лікаря, системи запису в дитсадки, втілення інструментів електронної демократії. А також – розвитку проекту «Безпечне місто», який успішно працює в столиці. У Києві, до речі, вже встановили 6 800 камер відеоспостереження, данні з яких стікаються в міський дата-центр, і якими користуються і правоохоронці.

Цього року на форум зібралися понад 1200 учасників, зокрема, представники адміністрацій українських міст, IT-спільнота, представники бізнесу, експерти і громадські діячі.

 

" " " "