У Колибаївській ОТГ працює справжній рятувальний підрозділ

    953

    Не просто пожежна охорона, а цілий рятувальний підрозділ функціонує у Колибаївській ОТГ. Близько двох років тому тут створили місцеву пожежну команду, котра, завдяки вкладенням із бюджету громади виросла – не чисельно, а спектром послуг, котрі надає населенню. Пожежні тут не лише ліквідовують загоряння, а й чистять сніг та розчищають лінії електропередач.

    Близько двох років минуло, відколи у Колибаївській громаді з’явилась власна пожежна охорона. З першого дня її створення тут працює пан Анатолій. Каже, за цей час не раз виїздив на пожежі – локальні загоряння, особливо в сезон, на жаль, на селі не рідкість.

    Для ефективної роботи пожежних в громаді створили всі необхідні умови – звели комфортну частину, дали гарну зарплатню і купили може не надсучасну, але усю необхідну техніку. На придбання знарядь праці витратили чимало – півтора мільйони із коштів фонду регіонального розвитку.

    А це – бензопили, пневматичні ножиці, мотокоси і навіть два трактори. Завдяки ось цим помічникам пожежні в громаді не лише приборкують вогонь, а й виконують решту функцій рятувальної служби. Взимку прибирають дороги. А влітку чистять лінії електропередач. Голова ОТГ каже, таким чином економлять бюджетні кошти. Адже, аналогічна послуга в РЕМ вартує чимало.

     

    " " " "