У кожну школу – по велопарковці!

1126

Здорово, активно та креативно. У Хмельницькому біля кожної школи поселилася велопарковка у формі олівця. Облаштувати місця для паркування двоколісних затіяли у міському департаменті освіти до 1-го вересня. І, власне, вже на день знань кожна з 30-ти хмельницьких шкіл розжилася на 5 паркомісць. Без велопарковок-олівців у місті залишилося лише п’ять навчальних закладів. Власне, там навчаються діти початкових класів або ж діти з особливими потребами. Нині ж новенькі велопарковки оцінили місцеві патрульні.

Це велопарковка біля двадцятої школи у мікрорайоні Гречани, а це вже кадри Південно-Західного мікрорайону – школа № 18 – тут також поселилася велопарковка у формі олівця. І, власне, на 5 креативних паркомісць у місті розжилися аж 30 шкіл. Щоправда, без таких олівців у Хмельницькому залишилося п’ять навчальних закладів. Власне, там навчаються діти початкових класів або ж діти з особливими потребами. А ось ідея облаштувати місця для паркування двоколісних з’явилася ще влітку у міському департаменті освіти. Роботи тривали до 1-го вересня і, власне, вже на день знань хмельницьких школярів пересадили на велосипеди. На все про все витратили 150 тисяч гривень, до слова, це кошти з міського бюджету. Якщо освітяни ідею реалізували, то про правила дорожнього руху вкотре нагадують патрульні.

Окрім того, акцентують увагу на елементах, котрими потрібно облаштувати велосипед.

Перед поїздкою, звісно, усі елементи треба почепити.

По суті, це – елементарні правила, втім знати їх обов’язково потрібно. А щодо самої ідеї -новенькі велопарковки патрульні вже оцінили. Кажуть, – це спортивно, екологічно та дешево.

 

 

" " " "