Заслужений художник України, хмельничанин Михайло Андрійчук представив ретроспективну виставку «Прометей»

1873

Персональна виставка хмельницького художника Михайла Андрійчука відбулась в обласному художньому музеї. 58 робіт із зображенням рідного міста, трудових буднів земляків, інтерпретація пісенно-поетичних творів Тараса Шевченка – все це художник зібрав у ретроспективній виставці «Прометей». Над цими роботами митець працював багато років, у картини вклав незламну національну ментальність та глибоку мудрість.

«Прометей» – персональна виставка хмельницького художника Михайла Андрійчука. Митець приурочив її до дня міста, адже на багатьох картинах зображені вулиці та будівлі Хмельницького у різні роки. Художник каже, хотів показати сучасній молоді, яким був Хмельницький раніше.

Виставка «Прометей» – ретроспективна, тобто складається з робіт, які виконані в різні роки. Найстарша з робіт виконана у 68-му році.

Багато філософських роздумів знайшли своє відображення у творчості Михайла Андрійчука. Понад півстоліття художник дарує своє мистецтво людям, залишається актуальним та надихає молодих поціновувачів живопису.

Виставка «Прометей» діятиме в Хмельницькому обласному художньому музеї до кінця жовтня.

 

" " " "