У Летичеві бунтують освітяни

4475

Натрапила коса на камінь. У Летичеві розгорівся скандал на освітянській ниві. Тамтешні депутати вирішили ліквідувати відділ освіти як юридичну особу. Фактично у структури залишаються лише методичні обов’язки, а усі фінансові питання буде вирішувати селищна рада. Таку ініціативу обранці аргументують неефективністю роботи відділу та корупційними схемами. Освітяни ж, у свою чергу, демонструють підсумки діяльності та депутатського рішення, відверто, не розуміють. Більше того, кажуть педагоги, про таке рішення, дізналися тільки на сесії. До того про реорганізацію нічого не чули.

Це позачергова сесія Летичівської селищної ради. Крики, непорозуміння, словом, гаряче не лише на вулиці, а й у залі. Присутні розглядають лише одне, освітянське питання, і тут натрапила коса на камінь.

На освітянській ниві у Летичеві розгорівся справжній скандал. Тамтешні депутати вирішили ліквідувати відділ освіти як юридичну особу.

У відділу освіти забирають усі фінансові функції. Вони переходять до селищної ради. Таку ініціативу обранці аргументують неефективністю роботи та корупційними схемами. Освітяни ж, у свою чергу, демонструють підсумки діяльності та депутатського рішення, відверто, не розуміють.

Більше того, кажуть освітяни, про таке рішення, дізналися тільки на сесії. До того про реорганізацію ні слова не чули.

За освітянами і голова громади. Навіщоприймати таке рішення за кілька місяців до виборів, не розуміє. Нова влада, каже, керуватиме наново і цілком ймовірно, що фінансові повноваження відділу освіти поверне. У ситуації, що склалася, запевняє, потрібно було б розібратися та, у першу чергу, запитати самих педагогів.

Як би там не було – рішення прийняте. Відділ освіти у Летичівській громаді втрачає юридичні та фінансові функції. Фактично він тільки виконуватиме методичну роботу.

У той же час починає працювати спеціальна комісія. Відділ освіти ліквідовують і до 15-го серпня він повинен передати юридичні повноваження селищній раді. Разом з тим, кажуть освітяни, просто так цю справу не залишать. На своєму стоятимуть до останнього та вже готують позов до суду.

" " " "