Уквітчане місто – у Хмельницькому побільшало клумб

1251

Місто потонуло у квітах. Працівники комунального господарства висадили тисячі рослин у людних місцях та поблизу транспортних розв’язок.  Клумби оформлюють у візерунках, аби було красивіше. Проте квіткарі скаржаться – хмельничани красу нищать.

Різнокольорові  та тендітні  рослинки висаджують у грунт. Комунальники оформлюють ділянку у центрі міста. Дещо вплинули на якість саджанців погодні умови, кажуть працівники зеленого господарства.

З настанням теплих днів комунальники висадили тисячі саджанців – біля доріг, у парках та скверах. Вже 4 роки уквітчують місто і вазони, що в’ються.

Рослини потребують не лише щоденного поливу, а й періодичного підживлення. Квіти підбирають різних кольорів, аби візерунок був яскравий. Поблизу центрального універмагу, наприклад, висадили більшеніж 3 тисячі саджанців. Це сальвії, цинерарія та агератум.

Та є поміж хмельничан і ті, хто красу нищить. Вже на декількох клумбах у центрі міста,каже Надія Губіцька, порожніють місця. Квіти топчуть, крадуть,  вигулюють у квітниках і собак.

" " " "