У Лісовогринівецькій ОТГ працює служба порятунку

966

Безпека в ОТГ! Кілька років тому у Лісовогринівецькій громаді з’явилася служба порятунку. Спершу у пожежній команді працювало двоє людей. Тепер структура налічує дюжину рятувальників, начальника та бухгалтерку. На озброєнні частина має усе необхідне оснащення та пожежний автомобіль. Обслуговує служба не лише територію власної громади. Частенько допомагає сусідам та навіть обласним рятувальникам.

Ось цей красень – на озброєнні у Лісовогринівецькій службі порятунку. Пожежна команда з’явилася кілька років тому. Спершу у ній працювало двоє людей. Тепер структура налічує дюжину рятувальників, начальника та бухгалтерку.

Особливо гаряче, каже начальник, у квітні, коли люди спалюють суху траву. Небезпечно і восени, коли стартує опалювальний сезон. Люди, не перевіривши печі, починають кочегарити. Це, додає очільник, рівноцінно іграм з вогнем.

Тобто, викликів хоч відбавляй. Тим більше, що служба обслуговує не лише територію власної громади. Частенько допомагає сусідам та навіть обласним рятувальникам. Для цього має все необхідне.

А ось останній вкрай важливий. Це, по суті, очі рятувальників. Коли нічого не бачать вони, обстановку показує тепловізор.

Готові рятувальники і до автопригод. Аби звільняти потерпілих, також мають все необхідне. Не злякаєш лісовогринівецьких героїв буревієм та негодою.

А ще кожен рятувальник має власний спецодяг. На пошиття індивідуальних костюмів кошти передбачила громада. На шкодує грошей сільська рада і на освітурятувальників. Вони – часті гості на різноманітних навчаннях не лише в Україні, а й за кордоном. У такій співпраці зацікавлені усі. Для рятувальників головне – життя та здоров’я людей, для людей – своєчасна допомога, а для громади – безпека на її території.

" " " "