Полонне стане “ідеальним містом”: Світовий Банк схвалив план розвитку міста

Тепер місто Полонне може розраховувати на фінансування свого економічного розвитку з боку Світового Банку

2382

Світовий Банк розглянув план короткострокових дій для економічного розвитку міста Полонне і оцінив його на “відмінно”. Про це повідомила рада Полонської ОТГ, яка представила своє бачення Плану дій.

Завдяки такій оцінці Полонська ОТГ увійшла у список тих, які можуть розраховувати на грантові інвестиції від Світового Банку, які будуть скеровані на розвиток міста   і тутешньої ОТГ.

«Відтепер Полонне отримує статус «Дійсний учасник» Клубу «Мери за економічне зростання». Адже навесні цього року ми приєдналася до Ініціативи Європейського Союзу», – зазначають в раді ОТГ.

Свій погляд на те, яким чином має розвиватися місто Полонне, сформулювали учасники робочої групи, до складу якої увійшли представники виконавчого комітету об’єднаної територіальної громади та місцеві підприємці. Після тривалих громадських обговорень, учасники робочої групи дійшли до спільної ідеї і сформулювали свій оригінальний погляд та підхід.

Доволі вагомою складовою цього плану стало мале підприємництво, яке має усі можливості щоб досягти великого успіху у Полонному. Робоча група впевнена, що цього вдасться досягти оскільки місто Полонне, як одне з найстаріших в Україні, має багату історію, а отже міцний фундамент для розвитку туризму.

Амбіції, представлені в плані розвитку, передбачають будівництво історичних музеїв, готельних комплексів для туристів, облаштування рекреаційних зон, реставрацію цінних пам’ятників архітектури тощо. Усе це планується робити з якомога раціональнішим підходом щодо планування інфраструктури: велосипедні доріжки, освітлення вулиць, облаштування туристичних маршрутів, ремонт наявних доріг та інших комунальних мереж. Такий підхід має усі шанси для створення привабливого інвестиційного майданчика.

За попередніми підрахунками, витрати на ці заходи складуть близько 5,5 млн Євро. З них за рахунок бюджету передбачено майже 2,9 млн Євро. Ще 40% фінансування (2,1 млн Євро) розраховують на приватний сектор, а 445 тис Євро – на “донорів”.

Читайте також: У міській раді Хмельницького працюють на створенням Стратегії розвитку на наступні 5 років

Деякі роботи з загального плану розпочалися вже цьогоріч, але кінцеві результати, якщо все буде йти згідно плану, очікують побачити вже у 2021-2022 роках.

Завдяки цьому проекту, до Полонного вдасться привернути увагу чималої кількості туристів, забезпечити багатьох місцевих жителів новими робочими місцями, підвищити економічну привабливість регіону. Тим паче, що цьому посприяє й доволі грамотно облаштована, раціональна й вигідна система доріг і залізничного сполучення, яка вже є в наявності і лише потребує належного догляду.

" " " "