Містян продовжують знайомити із джазовим мистецтвом

832

Від маленьких до монументальних. У Хмельницькому триває навчально-просвітницький захід «Поджазуємо!?». Його організувало управління культури і туризму за підтримки Українського культурного фонду. Розпочинався місячний фестиваль з фотовиставки, днями презентували масштабні картини Петра Лебединця.

Масштабні, кольорові і відверто музичні. У Хмельницькому відбулося відкриття експозиції «Світлоритми живопису Петра Лебединця». Він представник модерного напрямку у сучасному мистецтві. Його картини тісно пов’язані із джазовою музикою. Саме її він частенько слухає підчас роботи.

Аби передати звуки музики, обирає великі форми. Саме вони можуть показати цілковиту палітру імпровізації та джазових стандартів. Це підкреслює поєднання холодних та теплих кольорів, використання відтінків. Головна мета – аби полотно теж могло заспівати.

Митець поєднує своє малярське світобачення з музикою і мелодійністю кольорів.

Далі у програмі «Поджазуємо!?» показ німого кіно «Вогні великого міста» Чарлі Чапліна. Родзинкою перегляду буде  музичний супровід джазового піаніста Олексія Боголюбова. Перегляд кінострічки відбудеться 29 серпня у кінотеатрі імені Шевченка.

" " " "