У Меджибізькій ОТГ презентували туристичну мапу

843

Шляхами славетних епох. У Меджибізькій ОТГ презентували туристичну мапу. Пізнавальний маршрут назвали символічно – «Край Бога і Божка», мовляв саме містечко розташоване між двома річками. У путівник вмістили три десятки принад Меджибізької ОТГ. Це не лише добре відомі місця у Меджибожі, а й цікавинки з усіх населених пунктів громади.

Шляхами славетних епох. У Меджибізькій ОТГ презентували туристичну мапу. Назвали символічно «Край Бога і Божка», мовляв саме містечко розташоване між двома річками.

У путівник вмістили три десятки принад Меджибізької ОТГ.Фортеця, звісно, – візитівка громади, втім на мапі – не лише добре відомі місця у Меджибожі, а й цікавинки з усіх населених пунктів.

Лисогірка, до прикладу, може похизуватися криницями-журавлями та церквою 19-го століття, Ставниця – арт-садибою. У Головчинці манять озеро-кар’єр та монастир, а в Шрубків – поле битви козаків з польськими військами. У Западинцях є старовинна дерев’яна церква, а у Волосівціх кілька століть тому була кінна фабрика й до сьогодні збереглася маштарка. Митківці та Ярославка славляться так званим «меджибізьким морем». Тобто, туристичні принади має кожне село громади.

Маршрути є пішохідні, так і для велосипедистів. У громаді можна відпочивати самому, з друзями або й сім’єю. Для любителів екстриму – «меджибізьке море» та кар’єр, для туристів релігійних – церкви та цілющі криниці, а для поціновувачів історії – магніт громади, старовинна фортеця. У будь-якому випадку, кожен знайде принаду до вподоби. Отримає зиск і сама ОТГ.

А тому у планах громади – розвиток інфраструктури. До принад, якими так багата ОТГ, хочуть додати логістику та комфорт. І тільки у поєднанні «цікаві подорожі плюс доступність» про шляхи славетних епох дізнаються більше туристів.

" " " "