У Меджибізькому замку розкопують стародавній льох

1048

Горщики, монети та скарби коменданта. У Меджибізькому замку тривають розкопки стародавнього льоху. За тиждень студенти-практиканти розкопали колишнє сховище на чотири метри. Під час рятівних робіт майбутні історики знайшли чимало цікавих артефактів, втім найцінніше, переконані, попереду.

У Меджибізькому замку кипить робота. Тут тривають розкопки стародавнього льоху. За тиждень студенти-практиканти розкопали колишнє сховище на чотири метри.

Під час рятівних робіт майбутні історики знайшли чимало цікавих артефактів. Це – горщики, монети, людські черепи, кістки тварин та дуже багато кераміки.

А ось у Меджибожі студенти живуть у самому замку. На його території розбили наметове містечко. Тут у них спальня, душові, кухня та їдальня.

А тут смажать, варять, а потім частують усю велику експедицію. Очолює студентську кухню Андрій Скалозуб. Шеф-кухарем, каже юнак, сам викликався.

Після обіду – трішки відпочинку, а потім знову до роботи. Хоча і за перший тиждень рятівних робіт майбутні історики знайшли чимало цікавих артефактів, втім найцінніше, переконані, попереду.

Опісля завершення рятівних робіт, льох ХVІІ століття досліджуватимуть. Згодом – відновлять.

Це, звісно, не буде завтра чи через тиждень. Такі реставраційні роботи потребують чимало часу та фінансів. Саме від останніх і залежатиме, коли у стародавній фортеці з’явиться ще одна цікава локація.

 

" " " "