У Меджибожі презентували новий проєкт

771

Українці, поляки та євреї. У Меджибожі презентували новий проєкт «Меджибіж полікультурний». Це – спеціальні путівник та мобільна виставка. Вони покликані підвищити цінність Меджибожа від рівня «села біля фортеці» до самобутнього багатоетнічного містечка. Чи вдалося розробникам ідеї презентувати Меджибіж як перехрестя кількох культур?

Саме так звучать пам’ятки. У стародавній фортеці презентували новий проєкт «Меджибіж поліетнічний».У ньому розробники ідеї показали Меджибіж не просто як перехрестя епох, а й кількох культур.Взяли ті, які насправді творили історію містечка, – українців, поляків та євреїв.

Кульмінацією проєкту, втім аж ніяк не завершенням, стали спеціальні путівник та мобільна виставка.Вони покликані підвищити цінність Меджибожа від рівня «села біля фортеці» до самобутнього багатоетнічного містечка.

Туристи до Меджибожа вже їдуть – хто самотужки, а хто екскурсійними турами. Містечком святих та чудотворцівзацікавилися хмельницькі туроператори та навіть розробили авторські програми. Меджибіж, кажуть, відомий не лише замком. Тут народилися і жили неординарні та цікаві особистості, які насправді варті уваги.

Стародавнє містечко приховує ще чимало таємниць. Про них можуть повідати туроператори або новий проєкт «Меджибіж полікультурний». Путівник та мобільна виставка – це своєрідний екскурс у минуле.

Спершу «Меджибіж полікультурний» презентували самим жителям громади. Далі, кажуть розробники, поїдуть до сусідів. Покажуть новий проєкт і в обласному центрі. Все для того, щоб про Меджибіж знали як про містечко українське, польське та єврейське.

" " " "