У Меджибожі з’явилася нова експозиція

1084

Взуття у мініатюрі та стародавній швейний інструмент. У Меджибожі з’явилася нова виставкова локація. Вона включає три експозиції. Перша – взуття, що поміщається на долоню. Аналогів їй в Україні немає. Друга – взуття, яке служило сотні років. Третя – ексклюзивний швейний інструмент, за допомогою якого і виготовляли черевики.

Елегантні жіночі черевички та чоботи для військових. У меджибізькій фортеці з’явилася нова виставкова локація. Цього разу музейники хизуються історією містечкового взуття.

Йдеться про вишукані жіночі «румунки». Свого часу, каже комендант замку, їх у Меджибіж завозили нелегально.

Колись ексклюзивні «румунки» були ознакою заможності та краси. Тож далеко не кожна панянка могла похизуватися таким взуттям.

Окрім, елегантних «румунок», є й звичайні моделі, як от військові чоботи. Не зважаючи на цінність, й одні, й інші мають спільне – відшили їх у Меджибожі.

Ця виставкова локація датується 19-20 століттями. До того ж часу музейники відносять стародавній інструмент, за допомогою якого створювали взуття. Зараз це обладнання – неактуальне, втім свого часу було вкрай необхідним.

Стародавній інструмент та взуття, яке служило сотні років, – лише дві експозиції. Виставкова локація налічує три. Остання – найбільш унікальна. Це – взуття, що поміщається на долоню.

І не тільки представити, каже комендант замку. У фортеці вже думають, як навчити туристів шити взуття самотужки.

 

" " " "