У Наркевицькій ОТГ продемонстрували свої здобутки за роки децентралізації

1416

Освітлення усіх населених пунктів, ремонт доріг, водогони та належна медична допомога. У Наркевицькій ОТГ продемонстрували свої здобутки за роки децентралізації. Окрім того, з освоєнням коштів на місцях тут модернізували заклади освіти та взялись за облаштування сучасних спортивних майданчиків. Як змінюється населений пункт?

Наркевицька ОТГ утворилась у 2015 році і об’єднала 16 населених пунктів. За час існування громади тут встигли оцінити переваги децентралізації. Найперше, за що взялись – вуличне освітлення. За п’ять років встановили ліхтарі майже у всіх селах.  Також зробили частковий ремонт доріг та забезпечили населення якісною водою.

В перший рік створення громади тут взяли курс на енергоефективність. Відтак провели капітальний ремонт спортзалу у Наркевицькій школі. Побудували модульну котельню для його опалення та повністю утеплили фасад. Значних змін зазнав і сам навчальний заклад.

У місцевому навчальному закладі навчається близько трьохсот учнів. Є у школі і клас з інклюзивною освітою. Відтак для особливих діток тут планують облаштувати ресурсну кімнату.

Провели модернізацію і дитячого садочку.

А ще придбали постільну білизну, меблі, дитячі іграшки. Зробили у дошкільному закладі і капітальний ремонт харчоблоку.

Ще одним болючим питанням для жителів Наркевицької ОТГ було надання належної медичної допомоги. Адже приміщення  місцевої лікарні перебувало в аварійному стані. Капітальну реконструкцію будівлі провели за рахунок співфінансування з місцевого бюджету та державного фонду регіонального розвитку.

А цього річ за рахунок благодійників дооснащили приміщення всередині. Жителі такими змінами задоволені. Кажуть, децентралізація таки вплинула на розвиток населених пунктів.

П’ять років поспіль у Наркевицькій ОТГ подавали проєкт на будівництво стадіону. У 2019  отримали перший транш на його реалізацію.

Загальна вартість об’єкту – 13 млн гривень. До кінця року стадіон запрацює, говорять підрядники.

Також вже зробили трибуни, наразі закінчують будівництво роздягальні. Окрім того, до проєкту увійшло будівництво кількох спортивних майданчиків біля місцевої школи. А саме – баскетбольний, волейбольний та мініфутбольне поле. Тож відтепер дітлахи матимуть хорошу матеріально-технічну базу для зайняття спортом, а значить досягатимуть неабияких висот.

" " " "