У Нетішині масово труять собак

953

 20 тисяч гривень тому, хто знайде людину відповідальну за смерті собак у Нетішині. Таке оголошення розмістили на сторінці Фейсбук нетішинські волонтери, після того як кілька собак померли від отруєння. Зоозахисники та власники тварин кажуть, отруту розкидали саме у місцях вигулу чотирилапих. Страждають не тільки бездомні собаки, а й домашні. Волонтери переконані – це масова спланована процедура, тому звернулись до міської влади та провоохоронців за допомогою.

У Нетішині декілька днів поспіль фіксують випадки отруєння собак. Міська влада та волонтери міста заявляють, що від отруєння потерпають як бездомні тварини, так і домашні. Альтернативне телебачення Нетішина повідомляє – офіційно першим постраждалим собакою став домашній джек – рассел-тер’єр. Журналісти поспілкувались із ветеринаром та  власницею отруєного собаки.

Того ж дня до ветлікарні було доставлено ще три собаки зі схожими симптомами. Зоозахисники із такою проблемою звернулись до міського голови. Він це питання пообіцяв обов’яззково вирішити.

Волонтери та власники собак переживають за долю своїх улюбленців, адже отрута була розкидана саме у місцях для вигулу тварин. Більше того, люди кажеть, що й будь-яка маленька дитина може підібрати отруту та нашкодити собі. Тому під час зустрічі зоозахисників, провоохоронців та власників собак у кабінеті міського голови вирішили – облаштувати територію для вигулу тварин та місця годівлі безпритульних собак. А  над облаштуванням притулку вже працюють на повну. Загалом з початку червня від отруєння офіційно постраждало 8 тварин, шестеро з них загинули – четверо домашніх та двоє безпритульних. Наразі зооспільнота Нетішина шукає будь яку інформацію, щодо особи, яка могла влаштувати масове отруєння тварин і закликає уважно стежити за своїми улюбленцями.

 

" " " "