У Нетішині на приватному городі вродили коноплі: самі насіялися

Обвинувачення в суді не змогло довести, що господар зумисне плекав наркотичне зілля

1161

Нетішинський міський суд на днях розглянув справу щодо незаконного вирощування конопель одним із жителів міста, інформує прес-служба обласного апеляційного суду.

Кримінальне провадження у цій справі було відкрите правоохоронцями після того, як 14 серпня 2019 року на присадибній ділянці 67-річного нетішинця провели санкціонований обшук. Саме тоді на його городі виявили 20 рослин конопель. Коноплі не були скупчені в одному місці, а росли хаотично на всій площі городу. Тоді ж правоохоронці їх вилучили та склали протокол про адмінпорушення за статтею 106-2 КУпАП (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель). За такою статтею чоловікові могли призначити штраф у розмірі до 1700 гривень.

Читайте також: На Хмельниччині поліцейські змусили чоловіка зізнатись у крадіжці: хто понесе за це покарання

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку: дії нетішинця не можна розцінювати як незаконний посів та вирощування конопель. По-перше, сторона обвинувачення не довела злочинний умисел господаря городу. По-друге, коноплі росли на городі хаотично, без ознак, що за ними доглядали. Та й сам чоловік заперечує умисел зі свого боку. Мовляв, уперше дізнався, що це коноплі,  від поліції  – досі  він вважав їх за бур’ян.

" " " "