У Новоушицькому районі незаконно дали приватнику землю на березі Дністра

Ласий шматок землі віддали в приватні руки ще в 2011 році

1506

У Новоушицькому районі, зусиллями Кам`янець-Подільської місцевої прокуратури, вдалось повернути державі земельний наділ на березі Дністра, йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

 

Прокурорською перевіркою було встановлено, що земля потрапила в приватні руки ще в 2011 році. Саме тоді Новоушицька РДА затвердила проект землеустрою на земельну ділянку на території Березівської сільради для ведення особистого селянського господарства. Так ласий шматок придністровської землі, розташований у прибережній смузі Дністровського водосховища, став приватним.

Читайте також: На Хмельниччині прокуратура відібрала у власника землю над Дністром

Та, як з’ясувалося, новоушицькі чиновники тоді перевищили свої повноваження. Вони не мала права роздавати землю, що належить до водного фонду. Таким правом наділена лише обласна державна адміністрація. Отже, прокуратура звернулася в суд, аби той скасував незаконну приватизацію.

Відповідно до рішення суду скасовано право приватної власності на цю землю, і вона повернулась у розпорядження держави. Вартість повернутої землі за теперішніми цінами становить понад 5 мільйонів гривень.

До речі, це не перший випадок, коли незанно приватизовану землі на узбережжі повернуто державі.

" " " "