Нардеп Ватрас із Хмельницького здолав коронавірус: що він тепер пропонує

"Слуга народу" пропонує обмежити фінансування освіти і культури

3554

Народний депутат із Хмельницького Володимир Ватрас зумів подолати свій COVID-19. Обидва ПЛР-тести, що були йому зроблені в лікарні, дали негативні результати, повідомляє “НГП”. Тепер народного обранця відправили додому на 14-денну ізоляцію. Заодно депутат доліковує пневмонію і, звісно, думає про справи державні.

Нагадаємо, депутат від фракції “Слуга народу” занедужав наприкінці березня. У цей час він перебував дома, у Хмельницькому. Попервах його захворювання не викликало занепокоєння. Температура то підскакувала, то падала до нормального показника. Так тривало, доки 40-річному чоловікові геть не стало кепсько.

Госпіталізували  його 28 березня. В інфекційній лікарні підтвердився COVID-19.

“Перші три-чотири доби перебував у реанімації, був момент, коли застосовували кисневий концентрат. В цілому, мій стан здоров’я медики оцінювали як середньої тяжкості”, – розповів Володимир Ватрас.

Нардеп також розповідав, у скільки обходиться йому лікування. Перші дні, доки він був у реанімації, його лікували безкоштовно. Далі вже – за свої гроші. В середньому у нього йшло близько 100 доларів на день. Таких видатків потребувало лікування упродовж десяти днів.

Зараз, поки він перебуває в самоізоляції,  нардеп розмірковує про стан вітчизняної медицини і про те, на що,  в першу чергу, мають направити гроші з бюджету. Каже, на позачерговій сесії Верховної Ради дехто з депутатів зауважував, що треба дати більше грошей на освіту й культуру. Однак Ватрас, після  своєї хвороби і лікування, переконався: зараз треба у першу чергу фінансувати медицину.

" " " "