У першу неділю жовтня в Україні відзначають день вчителя

626

Традиційно у першу неділю жовтня в Україні відзначають день вчителя. Свято тих, хто творить сьогодення та майбутнє нашої держави. Зважаючи на карантин, традиційних масових заходів не влаштовували. Однак кращих освітян все таки відзначили грамотами та подяками.

Свято тих, хто кує особистість та майбутнє нашої держави. Традиційно, у першу неділю жовтня, привітання з нагоди професійного свята приймають освітяни. У народі кажуть, вчитель – то від Бога, всі інші професії – то від вчителя.

Традиційно долучився до урочистих заходів у Волочиську і народний депутат України Сергій Лабазюк. Як зазначив парламентар, нині  для освітньої галузі досить не простий час – період реформування. Однак, не зважаючи на труднощі та суттєве недофінансування, саме освіта – один з тих китів, на яких тримається держава.

Окрім того, народний депутат вручив освітянам грамоти Верховної ради України за неоціненний вклад у сьогодення та формування майбутнього покоління.

За роки  існування Волочиської  об’єднаної територіальної громади у галузі освіти зроблено чимало. Це і капітальні ремонти навчальних закладів, оновлення матеріально-технічної бази, та створення умов для розвитку малечі.

А діти, в свою чергу, віддячують педагогам високими досягненнями в обласних та всеукраїнських олімпіадах, конкурсах Малої Академії наук, спортивних змаганнях.  Протягом останніх 10 років освіта Волочищини за усіма критеріями є однією з кращих в області.

" " " "