У першу неділю жовтня вся Україна відзначає День вчителя. Підсумки тижня.

1126

У першу неділю жовтня вся Україна відзначає День вчителя. Вітали освітян і в Хмельницькому. У народі їх називають і другими батьками, і наставниками. Кожен з них унікальний і універсальний. За свою сумлінну працю в святковий день їм дарують квіти, вручають подяки. І вже другий рік поспіль місцева влада виплачує грошову винагороду за неоцінений вклад у розвиток дітей. Нині у місті налічується 34 школи та 38 дитячих садочків. В яких кожного дня працює близько 100 працівників освіти. Для вчителя найбільше визнання  – досягнення учня.  Від його компетентності і професіоналізму залежить бажання дитини пізнавати різноманітні науки. У місті та області існують проблеми з кадрами. Вони пов’язані з низькою оплатою праці. Та все може змінитися, якщо освітня реформа запрацює.  «Мінімалка» для педагога складатиме понад шість тисяч гривень.

Так віршами про Україну учні привітали свою вчительку.  Для Юлії Ященко вже понад 30 років робочий день починається з дзвоника. По п’ять уроків на день, а після того – група продовженого дня. І в сніг, і в дощ вона завжди усміхнена і готова до роботи з дітьми. Каже, любов до своєї професії її привила перша вчителька.

За 33 роки професійного стажу бачила чимало змін в освіті. Каже, для сучасної дитини потрібен і сучасний педагог.

Наталя Сімон вже сімнадцять років працює музичним керівником у дитячому садочку. Поважне звання вчителя несе з гордістю. Сьогодні за свою працю отримала подяку. Каже, для неї це дуже важливо і приємно. Свою роботу любить, саме в ній знайшла своє покликання. А дитячу посмішку вважає головною подякою за виконану роботу.

Випадковості не випадкові. У роботі головне відчути себе в цій професії, каже директор Хмельницької гімназії №2 Віктор Байдич. Він за понад 30 років професійного стажу про свій обраний шлях не жалкує.

Без сумніву бути вчителем не просто. Постійно доводиться стикатися з труднощами, шукати новітні підходи до навчання. Натхненням для них стає вдячність учнів.

Привітати кращих прийшов міський голова. Вже другий рік поспіль, окрім теплих слів працівників освіти заохочують фінансово за сумлінну працю.

Також подяки і грошові винагороди отримали вчителі і вихователі Хмельницького від народного депутата України Сергія Лабазюка і його благодійного фонду «Ми поруч».

Вчитель на пряму впливає на подальший вибір професії дитини. І сьогодні всі згадують ім’я тих, хто дав поштовх для подальшого розвитку у житті. Завдячують їхньому терпінню та захоплюються професійністю.

 

" " " "