У Полонному суд змусив матір знести будинок, який вона звела на доньчиній ділянці

Поки доньки не було, мати побудували на її ділянці собі дім та оселилася в ньому

6593

Власність, як ніщо інше, зможе зіпсувати стосунки навіть між найріднішими людьми. Причому йдеться не лише про подружні пари, де такими випадками нікого не здивуєш, а навіть про стосунки між рідними батьками  і дітьми. Такий випадок днями розглядав суд у Полонному, розповідає прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

До суду звернулась тамтешня жителька із цивільним позовом до своєї матері. Як з’ясувалося, молодша жінка придбала собі у 2005 році земельну ділянку під забудову. На ділянці уже був споруджений фундамент під майбутню житлову будівлю та початі  стіни.

Власниці ділянки кілька років не було у Полонному. А коли вона повернулась туди, з’ясувалося, що на частині того фундаменту її мати вже збудувала житло та заселилась у нього.  Тоді донька подала судовий позов на свою матір, аби ту виселили з будинку.

Відповідачка на суді пояснила, що зводила житло власним коштом. Та навіть більше – що вона має дозвільну документацію на це будівництво, видану міськрадою. А ще сказала, що зводила тут житло з дозволу доньки. Проте донька в суді заперечила, що давала матері згоду на будівництво. Нічого не дало на користь відповідачці і звернення до міської ради. Як з’ясувалось, міськрада теж  не давала матері ніяких дозвільних документів на будівництво.

Читайте також: На Хмельниччині трактор насмерть збив хлопчика: обставини трагедії

Отже, зваживши на такі обставини і на претензії дочки, суд постановив задовольнити позов дочки та зобов’язати її матір виселитися з доньчиної ділянки, а також знести будівлю, яку вона встигла там звести.

" " " "