Жителів Хмельниччини попереджають: субсидії за жовтень може не бути

Державну допомогу споживачам комунальних послуг можуть не нараховувати через технічні помилки

3464

В Україні з 1 жовтня вступив у дію новий механізм нарахування пільг у ЖКГ. Тому вже з цього місяця, листопада, всі українці одержуватимуть квитанції за комунальні послуги, в яких будуть зазначені повні суми платежів (без врахування пільг), йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Хмельницької ОДА.

При безготівковій формі розрахунку, суми державної допомоги, що розраховані для кожного одержувача субсидій, будуть надходити в “Ощадбанк”. Він буде від імені кожного субсидіанта розраховуватись із комунальними підприємствами.

Пільговикам, які подали заяву, щоб отримувати субсидію готівкою, гроші будуть надходити в банк або на пошту – як було зазначено в заяві.

Одержавши готівку, пільговик обов’язаний у найближчий час заплатити повністю за спожиті комунальні послуги. За тих, хто субсидію на руки не отримує, розрахується, як уже було зазначено, “Ощадбанк”, повідомивши субсидіанта по телефону, що гроші за нього сплачено.

“Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року”, – наголошують у повідомленні.

Читайте також: У незаможних жителів Хмельниччини субсидій на комуналку не заберуть – Гончарук

Якщо так станеться, то споживач, який не одержав субсидії, має звернутись до органу соцзахисту населення за своїм місцем проживання. Там все уточнять і компенсують субсидію за жовтень у наступному місяці.

" " " "