У Полонному зняли своє кіно . «Гоголь-Моголь по-нашому» або «Ніч перед Різдвом».

2290

Без голлівудських бюджетів, високооплачуваних акторів, втім з величезним бажанням творити. У Полонному зняли своє кіно. До слова, Полонщина – перша з районів області, де взялися за кінематограф. Творче об’єднання «Артісти» переробили на сучасний лад повість Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом».

Пан Анатолій вже давно на заслуженому відпочинку, втім, коли запропонували стати актором – одразу ж погодився. У роль старости, яка йому дісталася у кіно, вживався недовго, щоправда, зізнається було важко. Однією з локацій зйомки стала місцева алея історичних осіб. Тож зараз чоловік відтворює сцену з фільму, де, до слова, віддає шану своїм же творінням.

Насправді, аби гоголівська «Ніч перед Різдвом» ожила на екрані у Полонному, постаралися кілька десятків акторів, серед них – жодного професійного, тож у свою роль кожен вживався, як міг. У підсумку, каже режисер фільму Оксана Ковальчук, все вдалося навіть краще, аніж планували.

До слова, Полонщина – перша з районів області, де взялися за кінематограф. На сучасний лад тамтешні артисти переробили повість Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Фактично полончани показали, як би розвивалися гоголівські події сьогодні і у Полонному.

Перше полонське кіно вже презентували самим полончанам. Реакція людей, каже продюсер фільму Олена Ляшук, дуже потішила, бо ж стрічка перевершила їх очікування. Більше того, зізнається пані Олена, такого результату не очікували й самі актори.

Пононський фільм навіть потрапив на міжнародний фестиваль «Місто мрій». Хоча стрічка і була поза конкурсом, втім для полончан це – також велика перемога. Наразі тамтешні артисти на лаврах не почивають, натомість – готуються до нових зйомок.

" " " "