У Полонській ОТГ відкрили сучасний консультативно-діагностичний центр.

1821

У Полонській ОТГ відкрили  медичний центр. Обстежують тут усіх жителів громади. На озброєнні лікарів – сучасне обладнання та просторі кабінети.  Гроші на проект надала  ОТГ та спонори.  Працюють спеціалісти  5 днів на тиждень. Випереджаючи  медреформу, заклад вторинної ланки вже зареєструвався як комунальне неприбуткове підприємство.

У Полонській ОТГ відкрили сучасний  консультативно-діагностичний центр.

Відкрили центр наприкінці листопада. Всередині  –  просторе приміщення, пристосоване і до людей із особливими потребами. У кабінетах нові меблі та обладнання, що дозволяє робити точні обстеження.  До прикладу, у кабінеті офтальмології ще не все обладнання встигли протестувати – чекають на технічний супровід.

Ще одне вартісне придбання до послуг пацієнтів – це сучасний  апарат УЗД. Вартує він понад мільйон гривень та дозволяє робити точні діагнози. Тому приїздять на обстеження навіть люди із Шепетівки  –  послуги кабінету безкоштовні. За день тут роблять дослідження  30 особам.

Працює у центрі  і кардіолог.. Загалом, кажуть у центрі, тут працюють досвідчені спеціалісти, проблем із кадрами у закладі немає, каже керівник

На оснащення центру витратили понад 700 тисяч гривень. Долучалися і спонсори, кажуть у громаді.

У Полонській ОТГ створили усі умови для якісного обстеження жителів. Тут випередили реформу вторинної ланки, що стартує з другого кварталу  наступного року та створили комунальне підприємство, що є власністю громади. Центр зареєстрований на сайті електронної системи охорони здоров’я, тож лікарі отримуватимуть заробітну плату, що залежатиме від кількості прийнятих пацієнтів.

" " " "