У Полонському районі 15-річний юнак відрікся від батьків – мав на те причини

Полонський районний суд задовільнив позов неповнолітнього місцевого хлопця та позбавив його батьків батьківських прав

1125

У Полонському районі 15-річний хлопець подав на своїх батька і матір позов до суду, вимагаючи від Феміди позбавити їх батьківських прав. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Суд задовільнив прохання юнака у повному обсязі та зобов’язав їх виплачувати йому аліменти в розмірі 50% від прожиткового мінімуму до настання його повноліття.

Таке рішення неповнолітній пояснив тим, що практично з самого народження він живе зі своїми бабусею та дідусем, у той час як його біологічні батько й матір навіть не цікавляться його життям, не допомагають йому та не беруть участі в його вихованні. При цьому вони ведуть аморальний спосіб життя, пиячать та постійно дають юнакові привід для того, щоб соромитись їх.

Читайте також: Кавоман: у Кам’янці-Подільському викрили злодія, що крав лише каву

Усе це підтвердила й бабуся хлопця, яка доводиться рідною матірю його батькові. Вона теж виступила перед судом із проханням позбавити батьківських прав свого сина та невістку. Жінка підтвердила, що ті зловживають алкоголем і вже давно самоусунулися від зобов’язань по догляду та вихованню свого сина, а її онук постійно їх соромиться.

При цьому відповідачі не стали нічого заперечувати і погодилися з рішенням суду.
Полонський районний суд задовольнив клопотання юнака, але його “найрідніші” тим перейматися не стали.

" " " "