Збруч поєднав дві області – день Соборності на межі Тернопільщини та Хмельниччини.

1443

 Двіколони – одне свято. На межі Тернопільщини та Хмельниччини традиційно у День злуки відбулись урочистості. Гості зустрілись на мосту ріки Збруч. Опісля священники помолились за мир в країні.

 Стяги, посмішки та народні костюми – саме така колона вирушає із Волочиська. Традиційно у день Соборності дві делегації Тернопільщини та Хмельниччини зустрічаються на мосту. Дві половинки прапора стають одним цілим – це символізує обєднання земель та неподільність нації. Обабіч дороги тернополяни створили живий ланцюг – саме таким чином у 1990 році українці поєднали Івано-Франківськ та Київ.

 Українці в різних куточках земної кулі відзначають річницю єдності та незламності. Нація століттями боролась із завойовниками, що хотіли придушити волелюбність нашого народу.

 Цього року поєднувати стяг доручили військовим обох областей. Саме люди у формі стали символом мужності та патріотизму. Як кажуть воїни, наснаги у боях завжди додавали листи та продуктові набори простих українців.

 Цього дня священники помолились за мир в країні. Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих у війні із Волочиська та Підволочиська. Загалом , прозвучало 23 імені навіки полеглих героїв.

 На сцені лунали пісні від колективів Хмельниччини. Суму події додавало те, що українці і досі відстоюють свою свободу. У день Соборності усі присутні на святкуваннях бажали державі лише одного – мирного неба.

 

" " " "