День Соборності України у Хмельницькому

1253

 Синьо-жовті стяги, державний гімн та піднесений дух. У Хмельницькому відзначили День Соборності України. На набережній Південного Бугу влаштували патріотичну акцію. Понад шість сотень школярів та студентів утворили «живий» ланцюг єдності. 

 Пані Ганна – учасниця першого ланцюга єдності. Його утворили 30 років тому, коли Україна ще не була незалежною. Приходилося важко, пригадує жінка, втім патріотизм брав гору. З того часу, розповідає, не пропустила жодного ланцюга єдності. З нетерпінням чекала і цьогорічний.

 Нині пані Ганну переповнюють емоції. Синьо-жовті стяги, державний гімн, піднесений дух та найважливіше, каже жінка, – учасники. Саме вони зробили День Соборності у Хмельницькому насправді особливим.

 Цьогорічний День Соборності у Хмельницькому став не лише особливим, а й найбільш масштабним. Патріотична акція об’єднала не просто молодь, а школярів та студентів з різних навчальних закладів міста.

 Уляна Мазур – учениця 28 школи. До патріотичної акції долучається вже не вперше. У важкі часи, переконана дівчина, українці повинні єднатися та ще більше любити свою землю.

 А головне любити Україну не на словах, а вчинками. Свою любов юні хмельничани продемонстрували, взявшись за руки на набережній Південного Бугу. Частина учасників сформувала ланцюг єдності. Дві колони дітей: одна – від пам’ятника жертвам Чорнобилю, інша – від молодіжного парку під державний гімн несли українські стяги.

 А ще усвідомлення того, що знову ж таки любити Україну потрібно не на словах, а вчинками і єднатися постійно, а не тільки у День Соборності.

 

" " " "