Замість рахунку – IBAN: Україна перейшла на міжнародний стандарт банківських операцій.

835

 Україна остаточно перейшла на світовий стандарт банківських операцій. З 13 січня замість рахунку усі підприємства та підприємці отримали IBAN. Це – також рахунок, але міжнародний. Банкіри кажуть, він – кращий, адже дозволяє швидше та якісніше проводити операції. Додають, колишні рахунки тепер вже не діють і просять українців пильніше приглядатися до цифр, коли сплачують, до прикладу, за комуналку. 

 Перехід на міжнародний номер банківських рахунків в Україні відбувався поступово. Зміни розпочалися ще в серпні 2019-го. Завершилися вже 13 січня року поточного. На цей час усі підприємства та підприємці отримали IBAN.

 Перші у міжнародному номері – літери. В Україні – UA.

 Банкіри кажуть, завдяки переходу на міжнародний стандарт банківські операції стануть точнішими та швидшими. А це – плюс для самих підприємців. Приватних осіб зміни аж ніяк не стосуються.

 Громадян банкіри просять пильніше приглядатися до цифр, коли сплачують чи за продукт чи за послугу підприємствам. Адже, платежі за старою схемою не прийматимуться. Будь-яка помилка і операція не відбудеться.

 Наша колега Оксана Мєдвєдєва уже на собі відчула банківські зміни. Дівчина замовила в інтернеті тепличну плівку. Намагалася розрахуватися, утім, безуспішно. Неправильні реквізити заштопорили фінансову операцію. Питання вирішилось тільки після походу до банківського відділення. Там помилку віднайшли і виправили.

" " " "